188bet体育网址 – 探知全球最新設計風向,為中國新設計力量,中國創意賦能...

Blog

咖啡廳

平介設計 | 蘇州灣體育公園休閑配套建築,Lim咖啡

188bet体育网址 感謝來自 平介設計 的公共空間項目案例分享:

 

∇ 大廳外 © 徐英達 Outdoor Space © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

蘇州灣體育公園休閑配套/Lim Cafe

 

在長三角一體化的大背景下, 蘇州各區新城的生活也隨產業布局被分割成不同的區域,而太湖新城作為最新的開發區域,多元文化與基礎設施的升級必然是區域的發展趨勢。蘇州灣體育公園位於太湖新城的核心-東太湖生態旅遊度假區內, 公園內有花海、步道、池塘、球場,樹木繁茂, 是旅遊度假、戶外休閑、運動健身的好去處。體育公園位置優越,西臨太湖, 北側高架連接蘇州市區及上海,南接浙江,不僅為周邊居民提供舒適的交流場所,更吸引了諸多周邊城市來客。 項目坐落於體育公園中, 臨近公園網球場和籃球場,綠蔭環繞,作為公園的休閑配套為周邊服務。

In the context of the integration of the Yangtze River Delta, the life of the new districts of Suzhou is differentiated by different industrial layout. Suzhou Bay Sports Park is located in the core area of the Taihu New City- East Taihu Eco-Tourism Resort. It is a good place for tourism, outdoor recreation, sports and fitness, a sea of flowers, trails, ponds, courts, and luxuriant trees. The sport park is well located, with Taihu Lake in the west, an elevated bridge connecting Suzhou city area and Shanghai to the north, and Zhejiang in the south. It provides a comfortable place for communication between the surrounding residents and attracts visitors from many surrounding cities. The project is located in the sports park, adjacent to the tennis court and basketball court, surrounded by greenery, serving as the park’s leisure facilities for the neighborhoods.

 

∇ 鳥瞰 © 徐英達 Bird View © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 草地外景 © 徐英達 Grassland View © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

站在一座新城的角度去思考,公園裏不可或缺的休閑配套其實是可以嚐試更多可能性和想象力的,這種在公園裏與大眾緊密相關的配套建築,大多仍處於完善基本功能需求的階段,而其未來更多的可能性也是在這個層麵上提升的,這樣的改善表達的是所在城市的調性、關懷以及發展的態度與定位。

Thinking from the perspective of a new city, the necessary leisure facility in the park can create more possibilities and imagination. Served as this supporting architecture closely related to the public in the park, it still satisfies the basic functional requirements, and its future possibilities will also be improved from this level. This improvement expresses the tone, care, and development attitude and positioning of the city.

作為設計師,我們想在太湖邊做出一個有創造力並且能夠成為公園區域性地標的建築物,用簡易的方式去設計和建造,讓它能夠提升城市公共空間的體驗性,讓人在公園中感到輕鬆與自然,讓建築盡可能融於環境。

The designers aim to create a creative building on the edge of Taihu Lake, which can become a regional landmark of the park, designing simply and improving the public city space experience. Additionally, people can feel relaxed in the park, and the building can be blended into the environment as much as possible.

 

∇ 鏡麵立麵 © 徐英達 Mirror Facade © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 湖邊鏡麵反射夕陽 © 徐英達 The mirror reflects the sunset © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

項目原是公園內的一處木質剪力牆結構的配套用房。 作為太湖新城的核心, 公園希望通過對原有建築的改造,給予周邊居民及外來遊客服務的休閑聚集點。不論是在揮灑過汗水的運動後,還是在濱水漫步的午後,都可以在此休憩、用餐和聚會。形體的設計基於原有木製建築的結構,錯落穿插的體塊生成了豐富的內部空間。白色的穿孔板與大麵積的落地玻璃也被運用於設計中,形成了對內和對外兩個不同的立麵,一麵朝向太湖,反射的效果令這個體量不大的建築充分融入周圍環境,讓建築映射人和城市的表情。一麵朝向球場形成庭院,同時與公園以及場地建立緊密的關係。

The project was originally a supporting house with a wooden shear wall structure in the park. As the core area of Taihu New Town, the park hopes to provide a leisure meeting point for the surrounding residents and tourists by the renovation of the original building. People can rest and drink here, after exercising or an afternoon wandering along the waterfront. The design of the shape is based on the original wooden structure, and the interspersed blocks create rich internal space. White perforated panels and large-area glasses are also used in the design, forming two different facades, both internally and externally. One side faces Taihu Lake, and the reflection effect makes the small building fully integrated into the surrounding environment. The other side faces the court to form a courtyard and establishes a close relationship with the park and the site.

 

∇ 外立麵日景© 徐英達 Daytime Façade © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 外立麵夜景© 徐英達 Nighttime Façade © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 花海角度 © 徐英達 Flower Sea View © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

圓形地麵的院子步道與金屬球形雕塑作為最簡單的主入口,簡潔大方,符合LIM咖啡的品牌的主旨,在品賞美味之餘,供訪客合影留念。大麵積的白色穿孔鋁板,給人明亮輕鬆之感,引領來者進入館中。

The round-shaped courtyard patterns and the spherical metal sculpture serve for the simple main entrance, which fits the theme of the LIM coffee brand. Apart from enjoying the delicious food, people can take ins-style photos here. Large white perforated aluminum panels provide a bright and relaxed feeling, leading people into the café.

 

∇ 院子入口 © 徐英達 Entrance © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

陽光明媚,亦或是夕陽西下之際,單透鏡麵玻璃使建築主體猶如湖邊草地上的明珠,映襯著天空,雲朵,花草,行人,別有一番韻致。建築內休憩的人與外麵流動的行人,相互映襯,互為畫中。到了夜間,屋內燈火通明,它便是獨一無二的獨棟臨湖酒吧。

On a sunny day, or when the sun is setting, the single-lens surface glasses make the building shine like a pearl on the grass by the lake, which reflects the sky, clouds, flowers, and pedestrians. At night, the house is lightened, which becomes a unique detached house bar by the lake.

建築一層包含了靈活有趣的開放空間,規模不同的包間,以及配套的廚衛後勤空間, 二層作為靈活布局,可舉辦不同的包場聚會活動。大廳內,結合原有木梁設計的白色波浪形狀的吊頂,俏皮地倒掛在天花板上,映襯著窗外的天空和雲朵,儼然生成了一幅畫中畫。燈光從掛片中打下,簡潔高雅,營造出藝術的氛圍。舒適的家具和地毯,提升了空間的品質,隨意又不失精致感。自然擺放的二三盆綠植,有趣地點綴了這片純白的空間。

The ground floor contains flexible and exciting open space, private rooms of different scales, and supporting kitchen and logistics space. The second floor is used as a flexible space for various activities. In the lobby, the white wavy ceilings designed with original wooden beams are playfully hung upside down from the ceiling, reflecting the sky and clouds outside the window, creating a picture-in-picture. The light is laid out from the hanging film, concisely and elegantly, creating an artistic atmosphere. Comfortable furniture and carpets enhance the quality of the space without losing a sense of elegance. Green plants are placed naturally and interestingly, decorating the pure white space.

 

∇ 一樓室內 © 楊楠 First floor © Nan Yang

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

“建築是凝固的音樂,音樂是流動的建築。”走進下沉音樂區,白色雕塑感的鋼琴優雅地矗立在旋轉樓梯旁。琴鍵上緩緩流淌而出的音節,充斥著純色的空間,引你駐足於此。此外,尺度適宜的包間也給來客提供了私密的區域,品質優異。二層簡潔的線燈勾勒了完整保留的坡屋頂形態。大麵的玻璃展現了窗外優美的風景,提升了空間品質。

“Architecture is frozen music, and music is fluid architecture.” a white-sculpture-feeling piano stands elegantly beside the spiral staircase in the sunken space. The music flowing out from the piano keys is filled with pure space, which attracts you to stop here. In addition, the private rooms of suitable size also provide guests with private area, with excellent quality. The concise line lights on the second floor outline the fully preserved sloping roof shape. The large glass area displays the beautiful scenery outside the window, enhancing the quality of the space.

 

∇ 二樓室內 © lim cafe Second floor © lim cafe

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

室外的院落區融進了天然的綠色場景中,仿佛在自然公園的卷軸上落下的神奇筆觸,點點暈開,相連。圓形的外擺和吧台呼應著場地,呈現一幅自然藝術的圖卷,引人駐足。晚間,明珠一般的燈飾點綴了暗夜,亮了院落。賞著夜色,人們在此聚集,暢談。

The outdoor courtyard area is integrated into the natural green scene, shaped like the magical brushstrokes falling on the scrolls of the natural park, dizzy and connected. The circular outer pendulum and the bar respond to the site, presenting a picture of natural art, attracting people to stop. In the evening, pearl-like lighting decorates the darkness and brightens the courtyard. Enjoying the night view, people meet here and talk freely.

 

∇ 花海角度 © 徐英達 Flower Sea View © Yingda Xu

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

在這個飛速發展的時代,建築設計總讓我們急於進入高大上的豪宅裏,逃離外麵的喧囂, 一關門就進入自己的小世界。公園作為一種媒介,能否把人從自己的空間裏吸引出來,到城市裏彙合,交流,互動呢?雖然基於原有結構的設計無法達到一個公園配套最佳的示範效果,但我們也不為此而感到遺憾,這也是對項目開發成本和時間考驗的妥協。LIM咖啡希望憑借優雅大氣的外觀設計和有趣的內部空間布局為大眾創造一個公園彙合點,增強人與人之間的互動,聆聽彼此,創造更多的可能性。傍著碧波蕩漾的太湖之水,依著鬱鬱蔥蔥的綠樹青植,隱於生態體育公園的一隅。約上幾個友人,在此休閑郊遊,看花、漫步、望湖、鍛煉,真不失為人間樂事。

In this era of rapid development, architectural design always pushes people into luxury buildings, escaping from the outside and enter into our small world as soon as possible. So, is it necessary to create a medium that can attract people to leave their own space and meet, communicate, and interact in the city? Although the design based on the original structure cannot achieve the best demonstration effect of a park, we do not regret trying, which is also a compromise to the project development costs and time. As a supporting building for the city park, LIM Café hopes to create a park meeting point for the public with its elegant elevation design and attractive internal space, enhancing the interaction between people, creating more possibilities. Aside from the rippling water of Taihu Lake and lush green forests, LIM Café is located on one corner of Suzhou Wujiang Ecology Sports Park. It is a pleasure to meet with friends here and enjoy the flowers, wondering, watching the lake and exercising.

 

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 一層平麵圖 © 平介設計 Ground Floor Plan © parallect design

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 二層平麵圖 © 平介設計 First Floor Plan © parallect design

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 軸側圖 © 平介設計 Axonometric © parallect design

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 模型照片 © 平介設計 Model Photo © parallect design

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

∇ 剖透視 section

咖啡廳設計,咖啡店設計,茶飲店設計,蘇州咖啡廳設計,蘇州咖啡店設計,蘇州茶飲店設計,蘇州灣體育公園Lim咖啡,體育公園Lim咖啡,Lim咖啡店設計公司,蘇州灣體育公園休閑配套建築設計,平介設計,平介設計作品,項目投稿

 

項目信息

項目名稱:蘇州灣體育公園休閑配套建築,Lim咖啡
設計方:平介設計
公司網站:https://www.parallect-design.com/
聯係郵箱:[email protected]
項目設計&完成年份:2020;2021
設計團隊:王乙童,楊楠,林圭佳棟,肖湘東,王恩鑄
結構/水電設計:上海衡泰建築設計谘詢有限公司
軟裝設計:蘇州凡末私享設計顧問有限公司
項目地址:蘇州市吳江區蘇州灣體育公園
建築麵積:600m2
攝影版權:徐英達,Lim cafe,楊楠
客戶:Lim cafe,蘇州吳江城投集團

Project Name:  Suzhou Bay Sports Park supporting building- LIM Café
Design: Parallect Design (Suzhou)
Website: https://www.parallect-design.com/
Contact e-mail: [email protected]
Design year & Completion Year: 2020,2021.
Design Team:Yitong. Wang, Nan. yang, Guijiadong. Lin, Xiangdong Xiao, Zhuen. Wang
Structure Design: Shanghai Hengtai Architecture Design Co.LTD
Soft Furnishing Design: FINE MORE DESIGN CO. LTD
Project Location: Suzhou Bay Sports Park, Wujiang District, Suzhou City
Area (square meters): 600m2
Photo credits: Yingda. Xu; LIM Café; Nan. Yang
Clients: LIM Café; Suzhou BuiltopGroup Co.LTD

 

版權聲明:本站所有文章除特別標注授權發布外,其他文字內容均為原創,享有著作權保護,未經許可不得以任何形式進行轉載(包括且不限於:媒體、網站、公眾號等)。本文鏈接 -> 平介設計 | 蘇州灣體育公園休閑配套建築,Lim咖啡

暫時還沒有評論

  • 您好! 遊客

';
關閉
Start typing to see products you are looking for.
  • 188bet体育网址 抖音號

    — — — — — — — — — — — — — —

    抖音號:188bet体育网址

    短視頻我們分享:
    潮流時尚 | 先鋒藝術 | 建築
    室內 | 大宅別墅 | 零售商業

     

  •  

    188bet体育网址 微信公眾平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信號:design_trends

    探知全球最新設計風向,

    為中國新設計力量、中國創意賦能.

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建築改造   概念店鋪設計   酒吧設計   水舍   科技公司辦公室   杭州v+   如恩   廣州源計劃   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   廣州   深圳   台北   香港   杭州   紐約   巴黎   東京   倫敦   悉尼   巴黎

    項目類型餐廳設計   金宝搏id网址    建築改造   別墅設計   私宅設計   超小戶型   民宿酒店   新零售   工業風格   商業空間  

                      118bet金博宝

    特色分類188金宝搏手机官网    LOFT·WORK   想法集   探店   色彩視覺研究室   

     

    項目投稿       找設計師

  • 購物車

    關閉
    Scroll To Top