倫敦品牌The Conran Shop位於首爾江南區的店鋪是其第12家分店。占地2229平方米,占據了舊多層停車場的兩層,與江南區樂天百貨相連。Conran and Partners與The Conran Shop的內部創意團隊合作,團隊希望在商店的兩層之間形成“陰陽平衡”,每一層都有獨特但互補的裝飾。

has filled two floors of a former car park with design-focused furnishings and objects for the home in Gangnam, Seoul, which is its 12th branch.The 2,229 square metres, The Conran Shop takes over two floors of an old multi-storey car park connected to Gangnam’s Lotte Department Store.Terrance Conran’s eponymous architecture and design practice worked with The Conran Shop’s in-house creative team to develop the interiors. The team wanted to form a “yin and yang-like balance” between the store’s two levels, with each floor having a unique but complementary fit-out.

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

在一層,致力於生活方式產品,幾乎每一個表麵都被漆成白色。這就像創建了一個中性的畫布,全年可以在該畫布上展示不同的設計係列。

On the ground floor, which is dedicated to lifestyle products, almost every surface has been painted white. This creates a neutral canvas against which different design collections can be presented throughout the year.

一係列壁畫為牆壁增添了色彩,每幅壁畫均由色彩鮮豔的抽象形狀組成,並向The Conran Shop的包裝致意。其中一幅壁畫是由英國設計師約翰·布斯(John Booth)創作的,他還為該店策劃了一係列產品,其中包括他自己的臉型陶瓷花瓶和一些手繪阿爾瓦·阿爾托(Alvar Aalto)凳子。

Flashes of colour are provided by a series of wall murals, each composed of brightly-hued abstract shapes which nod to The Conran Shop’s packaging.One of the murals was created by British designer John Booth, who has also curated a selection of products for the store, among them are his own face-shaped ceramic vases and a handful of hand-painted Alvar Aalto stools.

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

這家零售商也表示,在“紮根”此處後,也希望開始提供更多來自當地創意人士的作品。

The retailer is hoping that after becoming more “entrenched” in the surrounding area as a design destination, it can begin to offer more pieces from local creatives.

在底層還有一個咖啡店,以Conran的中間名命名為Orby。 室內裝飾著丹麥品牌卡爾·漢森(Carl Hansen)的木質家具和散發出溫暖光芒的紙燈籠。

At ground level there is also the store’s cafe, titled Orby after Conran’s middle name. Inside, it’s dressed with timber furnishings from Danish brand Carl Hansen and paper lanterns that emit a warm glow.

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

商業空間,首爾,零售店設計,The Conran Shop,家居設計精品店,家具飾品店

主要項目信息
項目名稱:The Conran Shop
項目位置:韓國首爾
項目類型:商業空間/設計商店
完成時間:2019
設計團隊:Conran and Partners、The Conran Shop
攝影:Woo Kin Park

發表回複

您的電子郵箱地址不會被公開。